Xp Goldmaxx Power

De XP GoldMaxx Power is een absolute professionele metaaldetector. De specificaties van de GoldMaxx power komen met één uitzondering overeen met die van de G-Maxx 2. “Werkt” de G-Maxx met als de andere XP’s op een frequentie van 4,6kHz, de GoldMaxx Power werkt op een frequentie van 18 kHz!! De detector is hierdoor nog gevoeliger voor het kleinste materiaal, de dunste muntjes en andere objecten van laag geleidende metaalsoorten.

De GoldMaxx is uitgerust met een silencer 3-standen schakelaar. De silencer 3-standen schakelaar kan in de standen 0-1-2 worden gezet. Wanneer de detector op de stand 0 irritant kraakt op o.a. ijzer kan voor de stand 1 worden gekozen. Vindt u de detector dan nog te veel valse signalen geven kunt u kiezen voor stand 2. Veel geroutineerde zoekers willen graag alles horen en zijn in staat om “tussen gekraak door” de goede signalen ertussen uit te vissen, zij kiezen dan ook graag voor stand 0.

Een belangrijkst onderdeel van de GoldMaxx Power is de extra iron-volume draaischakelaar. Om het nut van deze schakelaar uit te leggen moet ik eerst melden dat detectors op de alle-metalen stand het diepst zoeken.
De ideale situatie bij de GoldMaxx Power is dan ook te zoeken in de alle metalen stand (de “iron treshold” staat helemaal onderaan). Wanneer de draaiknop “iron volume” helemaal naar rechts gedraaid is, reageert de detector op alle metalen. Wanneer de “iron volume” echter steeds verder naar links wordt gedraaid, gaat de detector steeds minder volume geven wanneer ijzer gedetecteerd wordt. IJzer wordt zodoende nog wel gedetecteerd maar er wordt geen signaal voor gegeven. Daardoor zoekt de GoldMaxx extreem diep en dat is nu net de grote winst van de GoldMaxx!!

De grondbalans is handmatig waardoor de detector onder moeilijke omstandigheden toch optimaal kan presteren en metaal kan selecteren. Het bedieningspaneel heeft verder de gecombineerde aan/uit gevoeligheid (SENS) draaiknop voor het instellen van de gevoeligheid. Voorts is er nog een 3-standen schakelaar om de frequentie van de (optionele) draadloze hoofdtelefoon mee op te zoeken. Er is ook nog een draaiknop om de grondbalans mee in te stellen. Voor de GoldMaxx is een breed scala aan zoekschijven toepasbaar die door de andere frequentie niet uitwisselbaar zijn met de andere XP detectors .

Categorie / Doelgroep:
– Gevorderden en professionals.

Toepassing:
– Allround toepasbaar.
– Grote akkers.
– Minder grote zoekterreinen.
– Redelijk op het zoute strand.
– Speciaal voor goud (nuggets).
– Prima toepasbaar voor archeologische werkzaamheden.

Specificaties:
Gewicht: 1530 gram
Steel: 3 delig, volledig inschuifbaar!
Kortste / langste lengte: 62 – 138 cm
Voeding: 8 x 1,5 volt AA batterijen
Frequentie: 18 kHz
Zoekschijf: 22,5cm DD
Garantie: 5 jaar
Standaard geleverd met: XP Heuptas, XP hoofdtelefoon, klittenband strips, beschermkap, batterijen en NL handleiding.
Prijs: € 925,- inclusief BTW

Apart verkrijgbare accessoires voor de XP Gold Maxx Power:
– Anderson detectorsteel van carbon of aluminium voor een nog beter balans!
– Draadloze WS1 of WS3 hoofdtelefoon.
– XP clip.
– Originele XP NiMH 2300mAh oplaad set.
– Elliptische XP DD zoekschijf 24x11cm.
– 30x36cm XP DD zoekschijf.
– 45x38cm XP DD zoekschijf.
– 25x21cm XP concentrische zoekschijf.
– SEF DD zoekschijven van 25x30cm /10×12″ en 30x38cm / 12×15″.

Constructie:
– Metaaldetector met afkoppelbare bedieningskast die op de heup gedragen kan worden.

Technisch:
– Motion detector met standaard DD of widescan zoekschijf.

Gebruiker:
– Metaaldetector voor veeleisende personen die wat meer instelmogelijkheden prefereren.

Mijn mening:
Een bijzonder geavanceerde detector met een geweldig dieptebereik. Wanneer u de XP GoldMaxx Power goed onder de knie heeft zijn de te verwachten resultaten zeer goed. Zeker wanneer de grondbalans goed ingesteld wordt en zoveel mogelijk gezocht wordt op de alle metalen stand in combinatie met het “wegdraaien van het ijzergeluid” met behulp van de “iron volume” draaiknop. De prestaties met het bijbehorende dieptebereik van deze XP GoldMaxx Power behoren tot de top! Het aantal optionele zoekschijven is enorm en het genot dat bereikt kan worden met de reeds voorbereide draadloze hoofdtelefoon is geweldig! Een aanrader voor hen die niet digitaal maar toch professioneel op pad willen! Door de hogere frequentie is de GoldMaxx Power iets “happiger” op ijzer maar je moet toch wat over hebben om de top te bereiken! Mooi compact en licht met die nieuw model steel!